RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Oplichters actief in De Bilt en Soest: 'Trap er niet in!'

DE BILT - De politie waarschuwt voor oplichters in De Bilt en in Soest. Vier slachtoffers van 'spoofing' hebben zich gemeld. Bij sommigen van hen is een groot bedrag van de rekening gehaald.

Criminelen doen zich bij deze vorm van oplichting voor als medewerker van de bank en proberen mensen zo geld afhandig te maken. De politie legt op Facebook uit hoe de oplichters te werk gaan. Je ontvangt een telefoontje, waarbij het nummer of de naam van de bank in je telefoonscherm komt te staan. Vervolgens zegt de oplichter dat er vreemde transacties op je rekening plaatsvinden en dat geld 'veiliggesteld' moet worden. Je moet dan je bankrekeningnummer en pincode geven.

Ondertussen geeft de zogenaamde bankmedewerker aan dat er een collega onderweg is, om je bankpas met pincode op te halen. "In sommige gevallen mag je de bankpas zelfs doorknippen", aldus de politie. "Trap er niet in!" De politie benadrukt dat de bank nooit om een bankrekening of pincode zal vragen en adviseert om direct de telefoon op te hangen als dat wel gebeurt.

Het is niet bekend of er een verband is tussen de zaken. Wel is de werkwijze bij alle vier de slachtoffers hetzelfde, zegt een politiewoordvoerder desgevraagd. Verder onderzoek moet uitwijzen of dezelfde daders telkens actief zijn.

Het is overigens niet bekend of er ook aangiften zijn binnengekomen uit andere gemeenten.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -