RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

VVD: absurd dat Utrecht nog geen waterstoftankstation heeft

UTRECHT - De plannen voor een waterstoftankstation in Haarrijn komen niet van de grond. Al jaren is er sprake van een dergelijke pomp in de buurt van de A2, maar de daadwerkelijke opening laat al dit tijd op zich wachten. De Utrechtse VVD vindt dit absurd en stelt vragen aan het gemeentebestuur.

Martijn van Dalen van de VVD is het een doorn in het oog. Twee jaar geleden stelde hij al vragen aan wethouder Everhardt, maar die wilde destijds niet antwoord geven op zijn vragen. Ondernemers willen graag aan de slag in Haarrijn maar de gemeente werkt tegen, zo meent het raadslid. "Het duurt veel te lang. Ik had gehoopt dat het tankstation inmiddels open zou zijn geweest." Van Dalen meent dat ondernemers willen weten waar ze aan toe zijn.

Duurt te lang
Volgens de VVD'er is er nog een tweede ondernemer die een waterstofpomp wil openen. Deze zou aan de Atoomweg op de Lage Weide moeten komen. "Het is goed om zo'n pomp op een groot industrieterrein te zetten, zodat ondernemers die willen investeren in auto's met een waterstofmotor dat ook kunnen."

Van Dalen stelt opnieuw een serie vragen aan het gemeentebestuur. Hij wil vooral weten waarom het zo lang duurt en tegen welke barričres ondernemers oplopen die graag een pomp willen openen. Ook wil hij weten wat de status van dat tweede pompstation is.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -