Petitie tegen verkeersonveiligheid op Blauwkapelseweg Utrecht

UTRECHT - Bewoners van de Blauwkapelseweg zijn een petitie begonnen omdat ze de verkeersoverlast en verkeersonveiligheid in de straat zat zijn.
Volgens de bewoners hebben ze zelf al een aantal oplossingen aangedragen en willen ze graag met de gemeente om tafel om over de situatie te praten. "Maar", zegt initiatiefnemer Camiel Swildens, "tot op heden is dat niet gelukt, vandaar de petitie."
Bewoners beginnen petitie tegen verkeersonveilige Blauwkapelseweg in Utrecht

'Overlast groeit'

Swildens woont al ruim twintig jaar op de Blauwkapelseweg en ziet de overlast groeien. Doordat de straat steeds vaker wordt gebruikt voor de bevoorrading van de binnenstad, wordt het veel drukker. "Dat betekent dat de Jumbo in de Biltstraat wordt bevoorraad door een grote vrachtwagen, hij maakt daar een rondje en via deze weg rijdt hij weer de stad uit", zegt Swildens. "Dat geldt voor al het vrachtverkeer aan het noordoosten van de hele binnenstad en dat is een beetje te veel van het goede voor deze weg", vervolgt hij.
De petitie is honderdvijftig keer getekend. De bewoners zeggen dat ze doorgaan met de actie totdat ze met de gemeente in gesprek kunnen.
Petitie tegen verkeersonveilige Blauwkapelseweg Utrecht
Petitie tegen verkeersonveilige Blauwkapelseweg Utrecht © RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.