829 nieuwe besmettingen gemeld in Utrecht, cijfers incompleet door ict-storing

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - De afgelopen dag zijn er 829 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de provincie Utrecht, maar die cijfers zijn incompleet door een ict-probleem bij de GGD. Het werkelijke aantal besmettingen ligt waarschijnlijk dus hoger.
Het RIVM meldde daarnaast 9 ziekenhuisopnames en 5 sterfgevallen in onze provincie. Ook deze cijfers zijn niet compleet en kunnen hoger uitvallen.

Computerstoring

Het computerprobleem zat in systemen van de GGD'en, die de cijfers bij het RIVM aanleveren, laat een woordvoerster van GGD GHOR Nederland weten aan het ANP. "Het was een storing tussen twee systemen die met elkaar moeten communiceren. Daardoor ontstond een achterstand."
De storing is inmiddels verholpen, maar het is nog onduidelijk hoe veel meldingen er missen. Die meldingen worden verwerkt in de cijfers van morgen. "Het gemiddelde van de cijfers van vandaag en van morgen geeft straks een getrouwer beeld", aldus het ministerie van Volksgezondheid.

Derde plaats

In de cijfers die nu wél gepubliceerd zijn, is te zien dat Utrecht op twee regio's na het hoogste aantal nieuwe besmettingen heeft. In de veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond werden 937 nieuwe coronagevallen gemeld. Daarna volgt de regio Haaglanden met 856 nieuwe gevallen.
Voor heel Nederland meldt het RIVM 8669 positieve testuitslagen. Ook zijn er 55 sterfgevallen gemeld in de afgelopen 24 uur.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.