Grote politiemacht maakt einde aan illegaal feest, twee mensen aangehouden

© Caspar Huurdeman
BAARN - De politie heeft een einde gemaakt aan een groot illegaal feest tussen Hilversum en Baarn waar afgelopen nacht zo'n driehonderd feestgangers waren. Er zijn twee mensen aangehouden.
"Een deejay van het feest en een vrouw die een collega mishandelde. Zij gaf onze collega een schop nadat zij gemaand werd te vertrekken. Tegen beide verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt", aldus de politie op Facebook.
Het illegale feest stopte rond 02.00 uur.
Het illegale feest stopte rond 02.00 uur. © Caspar Huurdeman

Veel feestgangers

Even na 02.00 uur stormde een grote politiemacht naar de bossen tussen Anna's Hoeve, spoorlijn Hilversum-Baarn en de A27. Zo stonden op de A27 twaalf politiewagens geparkeerd. Daarnaast stonden de auto's van de politie ook in de bossen te wachten op de grote actie.
"Nadat het feest was beëindigd vertrokken de meeste bezoekers zonder problemen. Op de nabij gelegen parkeerplaatsen troffen we zo'n 100 voertuigen uit heel het land aan en een aantal taxi's uit Amsterdam. Een deel van de bezoekers kwam met het openbaar vervoer. Een enkeling hield zich nadien nog hinderlijk op in de omgeving", blikt de politie terug.
De politieauto's op de A27.
De politieauto's op de A27. © Caspar Huurdeman
De politie noemt het feest onbegrijpelijk en onverantwoord: "Bovendien levensgevaarlijk om je in het donker op een bouwterrein én langs het spoor te begeven. Een berg afval bleef achter in de natuur en zal later vandaag moeten worden opgeruimd."
Ook op Twitter liet een agente haar ongenoegen blijken:

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.