RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bezoekerslift Domtoren tijdelijk minder omhoog na succesvolle beginperiode: 'We hebben een nieuwe doelgroep van opa's en oma's'

1/2
UTRECHT - De lift van de Domtoren gaat vanaf morgen tijdelijk minder omhoog. Zo is de lift vooral in de weekenden toegankelijk en niet meer doordeweeks voornamelijk door de weersomstandigheden.

"Doordeweeks kunnen we pas vanaf 16.00 uur naar boven omdat voor die tijd de bouw gebruikt maakt van de lift. Het wordt ook vroeger donker natuurlijk dus dan wordt het lastig", concludeert Teun Bonenkamp, stafmedewerker bij de Domtoren.

Nieuwe doelgroep
Op 10 juli ging de lift voor het eerst naar boven. Het was de bedoeling dat het begin april al zou gebeuren maar de uitbraak van het coronavirus gooide roet in het eten. Desondanks is het inzetten van de lift een gouden zet geweest.

Bonenkamp: "Het is zeker positief en bijzonder om te zien hoe mensen reageren. We hebben een totaal andere doelgroep erbij met opa's en oma's met hun kleinkinderen."

Emotie
De lift komt uit bij een uitkijkpunt op honderd meter hoogte, bovenop de gigantische restauratiesteigers die de Dom de komende jaren aan het zicht onttrekt.

En volgens Bonenkamp zorgt dat voor emotionele momenten: "Ik hoor van de gidsen dat het mensen ontroerd. Mensen met een fysieke beperkingen en echte Utrechters hebben tranen in de ogen. Het is voor hen een once in a lifetime experience."

 | Foto: Domtoren.nl

Kerst
De komende periode is het ook afwachten welke gevolgen het coronavirus voor de rondleidingen met de lift gaan hebben, maar er zijn in ieder geval plannen om rond de feestdagen ook iets te gaan doen.

Bonenkamp: "We zijn heel voorzichtig en het hangt af van de komende tijd. Maar als het 's avonds donker is in december willen we ook extra met de lift naar boven. Om mooi die sfeer in december te laten zien met alle verlichting in de stad."

Boonenkamp benadrukt dat de trappen van de Domtoren de komende tijd gewoon te beklimmen zijn: alle 465 treden om precies te zijn.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -