1065 nieuwe besmettingen in Utrecht, vertekend beeld door ict-storing

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - De afgelopen dag zijn er 1065 nieuwe coronabesmettingen gemeld in de provincie Utrecht. Dit dagcijfer geeft waarschijnlijk wel een vertekend beeld, omdat gisteren een gedeelte van de cijfers ontbrak. Die data zijn vandaag alsnog toegevoegd aan de rapportage.
Het RIVM meldt daarnaast dertien ziekenhuisopnames en nul sterfgevallen in onze provincie. Onbekend is hoeveel van de vandaag gerapporteerde besmettingen eigenlijk bij de dagcijfers van zaterdag horen. Door ict-problemen bij de GGD'en waren de cijfers zaterdag incompleet.

Meer dan 10.000 besmettingen

Mogelijk is een heel klein deel van de meldingen ook nog niet verwerkt, zei een woordvoerster van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Landelijk werden er de afgelopen dag 10.211 positieve coronatesten geregistreerd.
Het aantal besmettingen steeg afgelopen week verder, ondanks de aangescherpte coronamaatregelen. Die gingen op de avond van woensdag 14 oktober in. Vrijdag registreerde het RIVM 9996 positieve testen.

Ziekenhuizen

Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen is toegenomen met 32. Daarmee is het totaal aantal besmette mensen dat nu in een ziekenhuis wordt behandeld opgelopen tot 2147, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).
Op de intensive cares liggen nu 490 coronapatiënten, 11 minder dan een dag ervoor. Buiten de intensive cares, op de verpleegafdelingen, liggen nu 1657 coronapatiënten, 43 meer dan gisteren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.