Ruim 200 mensen in kerk Leerdam: 'Richtlijnen verder gevolgd'

© Unsplash
LEERDAM - Bij de zondagsdienst in de Sealthiëlkerk zijn 230 mensen aanwezig geweest, veel meer dan het door de overheid voorgeschreven maximum van dertig. Een woordvoerder zegt tegen het ANP dat verder alle maatregelen in acht zijn genomen, zoals de anderhalve meter afstand.
Volgens de woordvoerder heeft de kerk de helft van de gemeente uitgenodigd, wat neerkomt op driehonderd mensen. "Wij vinden de kerkdiensten een wezenlijk onderdeel van het belijden van ons geloof. Daarom hebben wij ervoor gekozen om binnen de wet- en regelgeving meer mensen toe te laten."
Mensen dragen als ze het terrein op komen mondkapjes, die pas af gaan als ze op hun plek zitten. Verder zijn er mensen aanwezig die ervoor zorgen dat er geen ophoping van mensen plaatsvindt in bijvoorbeeld de gangen.
De gloednieuwe Leerdamse kerk telt 750 vaste zitplaatsen, maar als alle ruimtes erbij worden betrokken, is er plek voor 1100 tot 1200 mensen. Die ruimte is nu ook gemaakt. "We doen het netjes, aangezien gemiddeld 225 mensen komen." De 230 mensen die zich voor zondagochtend hadden aangemeld, hadden allemaal ook aangegeven dat ze gezond zijn, vertelt hij.
Op dit moment telt de kerkgemeente volgens hem ook geen positief op corona geteste mensen. "We vragen het mensen ons actief te melden. We hebben twee positief geteste mensen gehad, de afgelopen weken, maar die zijn inmiddels helemaal hersteld. Als er een cluster ontstaat in de gemeente, schalen we zo snel mogelijk af, mogelijk zelfs naar de vijf mensen die nodig zijn om de dienst door te laten gaan."
Burgemeester Sjors Fröhlich is op Twitter niet te spreken over de hoeveelheid mensen in de kerk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.