Burgemeesters praten over aantal besmettingen en ziekenhuisopnames

Burgmeester Den Oudsten na het overleg van vorige week op 19 oktober.
Burgmeester Den Oudsten na het overleg van vorige week op 19 oktober. © ANP
UTRECHT - De burgemeesters van de 25 veiligheidsregio's komen vanavond in Utrecht weer bij elkaar. Op de agenda van dit Veiligheidsberaad staan het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames en de maatregelen om het coronavirus te beteugelen.
Al sinds het uitbreken van het virus vergaderen zij over de coronamaatregelen en de effecten ervan. Zij adviseren het kabinet over het te voeren beleid.

Positieve tests

Bijna acht maanden nadat het coronavirus voor het eerst in Nederland werd vastgesteld, stijgt het aantal positieve tests waarschijnlijk tot boven de 300.000. De teller stond zondag op ruim 291.000 bevestigde besmettingen.
Op vrijdag en op zondag waren er ongeveer 10.000 positieve tests geregistreerd. Op zaterdag waren het er minder, maar dat kwam door een ict-storing bij de GGD'en.

Niet iedereen getest

Het werkelijke aantal Nederlanders dat het coronavirus heeft opgelopen, ligt waarschijnlijk veel hoger. In de beginfase van de uitbraak werd lang niet iedereen getest. Veel mensen zijn genezen of overleden zonder dat ooit is vastgesteld dat ze het virus onder de leden hadden.
In de huidige tweede golf is het niet iedereen gelukt om een afspraak voor een test te maken, door drukte bij de laboratoria die de teststaafjes verwerken en vaststellen of iemand corona heeft.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.