Dorpsraad Loenersloot stuurt brandbrief vanwege verbreding N201

LOENERSLOOT - De dorpsraad van Loenersloot ziet niks in een plan van de provincie om van de N201 een vierbaansweg te maken. Om nogmaals hun ongenoegen te uiten hebben ze een brandbrief gestuurd naar alle politieke partijen in Stichtse Vecht in de hoop dat zij wat kunnen betekenen.
Zo moet de N201 eruit gaan zien.
Zo moet de N201 eruit gaan zien. © Visualisatie provincie Utrecht
"Met op de achtergrond Rijkswaterstaat wil gedeputeerde Schaddelee een oplossing realiseren voor de lange files op de A2 bij de afrit Vinkeveen/Hilversum. Het idee is om van de N201 een vierbaansweg te maken vanaf de A2 tot aan de Loenerslootse brug", legt Henk van der Lans van de dorpsraad uit.
Het ziet er op het eerste oog uit als een goede oplossing. Maar niks is minder waar volgens Van der Lans: "Van twee naar vier banen klinkt als een simpele oplossing, ware het niet dat die brug tweebaans blijft. Kortom, het ritsen wat nu bij de afritten van de A2 plaatsvindt, wordt daarmee niet opgelost, maar verplaatst naar het hoge talud vlak voor de brug. En dat ligt nou net midden in ons dorp."
Afgelopen zomer maakten we deze reportage over de uitbreidingsplannen in Loenersloot

Dorpsraad mist onderbouwing

De dorpsraad ziet de plannen dus niet zitten vanwege de verkeersveiligheid die zou verslechteren. Maar ze vinden het ook zonde van het geld omdat ze denken dat de onderbouwing van het plan niet klopt.
Bovendien gaat het vierbaans-plan ten koste van de leefbaarheid in het dorp. Van der Lans: "Wij voorzien meer geluidsoverlast en meer milieubelasting, zonder dat het achterliggende probleem echt wordt opgelost. Dat kan toch allemaal niet de bedoeling zijn. En zeker niet in tijden van stikstofproblematiek en de klimaatcrisis."

In opstand komen

Het sturen van de brandbrief is niet de eerste actie die de dorpsraad heeft ondernomen om hun ongenoegen te uiten over de plannen van de provincie. Zo is er afgelopen zomer een petitie gestart en die is volgens de dorpsraad massaal ondertekend.
"Maar de verantwoordelijk wethouder, dhr. Klomps, heeft daar weinig mee gedaan. De dorpsraad schrijft daarom nu een brandbrief aan alle politieke partijen van Stichtse Vecht. Daarin wordt verzocht er bij het college van B&W op aan te dringen om antwoorden te eisen van de provincie Utrecht en de Provinciale Staten op de hoogte te brengen van alle bezwaren", zegt Van der Lans.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.