Twee basisscholen in Abcoude dicht door waterstoring: 'We kunnen geen handen wassen'

© Vitens
ABCOUDE - Twee basisscholen in Abcoude zijn dicht omdat kinderen door een waterstoring vanochtend hun handen niet konden wassen. Het gaat om basisschool Piet Mondriaan en de Piusschool.
Niet je handen kunnen wassen in tijden van het oplopende coronabesmettingen is niet wenselijk. Toch ging die beslissing niet over een nacht ijs: "In het belang van toiletbezoek en goede hygiënemaatregelen zeker in deze coronatijd, hebben wij kort na de start van de schooldag toch besloten de leerlingen vandaag naar huis te laten gaan," aldus Judith Toering, directeur van basisschool Piet Mondriaan.
Een medewerkster van de Piusschool zegt ook dat het niet open gaan een hele klus is. Maar vanwege het coronavirus wilden ze geen risico's nemen: "We konden ouders laat een berichtje sturen, dat is lastig omdat ze ook uit Amsterdam-Zuidoost komen. Maar we zijn de hele dag dicht."

Snelle reparatie

Uiteindelijk bleek de storing al veel eerder opgelost te zijn dan de geplande 12.30 uur. Volgens Vitens gingen de reparatiewerkzaamheden sneller dan verwacht en dat was een flinke meevaller.
"Het was heel vervelend maar het was een lek in een vrij grote leiding. Het was een spontane breuk en dat kan soms gebeuren. We hadden het nu snel gevonden", zegt woordvoerder Evy Elschot van Vitens. "In principe heeft iedereen nu volle druk, maar het kan zijn dat er nog gekleurd water naar boven komt. Het is dan een kwestie van de kraan even laten lopen."
De Paulusschool in Abcoude was vanochtend ook even dicht maar is in de loop van de ochtend weer open gegaan omdat ze dus snel weer water hadden.

Storing

De waterstoring begon vanochtend rond 07.30 uur in Abcoude, Baambrugge, Vinkeveen, Loenersloot en Amstelhoek. Volgens Vitens hadden huishoudens, bedrijven en scholen minder of geen waterdruk door het spontane lek in de leiding.
De storing was in de loop van de ochtend weer verholpen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.