Heroes Dutch Comic Con uitgesteld: 'Mening en veiligheid bezoekers staan voorop'

Dutch Comic Con in Utrecht
Dutch Comic Con in Utrecht © RTV Utrecht
UTRECHT - De jubileumeditie van het Heroes Dutch Comic Con die gepland stond op 21 en 22 november in Jaarbeurs Utrecht, wordt verplaatst naar volgend jaar 19 en 20 juni. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt.
Het festival is voor fans van striphelden en wordt jaarlijks in Utrecht gehouden, maar dit jaar dus niet vanwege de uitbraak van het coronavirus. "Wij hadden goede hoop dat wij onze bezoekers konden ontvangen voor deze feestelijke jubileumeditie, maar in de afgelopen periode is het sentiment onder onze deelnemers en bezoekers sterk veranderd", meldt de organisatie. "Hierbij staat niet alleen jullie mening, maar zeker ook jullie veiligheid voorop. Om deze redenen hebben wij, met pijn in ons hart, moeten besluiten om onze jubileum editie van Heroes Dutch Comic Con te verplaatsen."

Datum verder in toekomst

Omdat het jubileumfeest dit jaar al meerdere keren verzet moest worden, is nu besloten het evenement een lange tijd vooruit te schuiven. "Iedere verplaatsing gaat gepaard met teleurstelling", aldus de organisatie. "Om een nieuwe teleurstelling te voorkomen, hebben we gekozen voor een datum die wat verder in de toekomst ligt."
Er komen volgens de organisatie gewoonlijk zo'n 40.000 liefhebbers van comics, series, films, games en cosplay op het evenement in Utrecht af. De tickets voor de jubileumeditie zijn automatisch omgezet naar de nieuwe datum.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.