RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Neo-romantische laatbloeier Frank de Lange eindelijk achter de piano in TivoliVredenburg

1/3
UTRECHT - Utrechter Frank de Lange was lange tijd beroepsmuzikant die in opdracht leadermuziek en jazz speelde. Maar op zijn 46ste wilde hij iets anders. Een solo-carričre achter de piano. En met maandelijks zo'n 80.000 luisteraars op Spotify lukt dat best goed. Frank: "Ik ben blij dat ik in allerlei speellijsten met bijvoorbeeld Joep Beving sta."

In september kwam zijn solo plaat 'Images' uit. "Ik baadde tijdens het maken van die plaat zeker in een bad vol melancholie. En wist in die periode niet zo goed de woorden te vinden. Totdat ik achter de piano ging zitten en zo uitdrukking kon geven aan dat gevoel."

 Frank de Lange in TivoliVredenburg Frank de Lange in TivoliVredenburg | Foto: RTV Utrecht

Nu de plaat uit is wil Frank ook gaan optreden. Voor het eerst solo. Ondanks de coronobeperkingen is zijn eerste van een reeks optredens in TivoliVredenburg. "Ja ik ben echt supertrost dat ik daar mag spelen. In m'n hometown, m'n stadsie'

Frank de Lange speelt onder artiestennaam DeLange op 10 december in TivoliVredeburg
Dit verhaal komt uit het programma Route C, het cultuurprogramma van RTV Utrecht. De eerste uitzending is elke zondag rond half 9 en het programma wordt daarna elk uur herhaald.
DeLange over zijn solo project


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -