RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Regionale omroepen werven gezamenlijk advertenties

PROVINCIE UTRECHT - Omroep Flevoland, RTV Utrecht, NH Media en AT5 slaan vanaf 1 november de handen ineen bij de werving van adverteerders. Ze bieden dan gezamenlijk reclameruimte via hun kanalen aan, waardoor het bereik een stuk groter wordt. Adverteerders in de regio Noord-Holland, Flevoland, Utrecht en Amsterdam kunnen hiervoor op een plek terecht.

"Provinciegrenzen vervagen en je ziet dat adverteerders meer dan alleen ťťn gebied willen bereiken", zegt Edward van den Berg, commercieel directeur van het initiatief dat FUNHA heet. "We doen samen salesacties, marketinganalyses, rapportages en gecombineerde sales. Vier jaar geleden was er een plan om regionale omroepen te gaan clusteren. Dat is er toen niet van gekomen. Op salesniveau lag er ook al een vergelijkbaar plan. Die mogelijkheid wordt nu benut."

Met het initiatief willen de omroepen de regio's, met ruim 4,6 miljoen inwoners, voor adverteerders toegankelijker maken. Wekelijks bereiken ze via vier radiozenders en vijf televisiekanalen samen 406.000 unieke luisteraars en bijna 1,6 miljoen kijkers. De regionale nieuwssites en de bijbehorende mobiele apps worden per maand 28 miljoen keer bezocht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -