RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

FC Utrecht is vorig bekerseizoen nog niet vergeten: 'Dat is wel een traumaatje dat nog steeds vrij vers is'

1/3
UTRECHT - FC Utrecht begint vanavond in Dordrecht aan een toernooi dat vorig jaar niet werd afgemaakt. Tot frustratie van iedereen die de club een warm hart toedraagt werd de bekerfinale tegen Feyenoord als gevolg van de coronacrisis niet gespeeld. De frustratie werd nog groter toen het bereiken van de bekerfinale door de KNVB niet beloond werd werd met een Europees ticket.

"Dat is wel een traumaatje dat nog steeds vrij vers is en dat wordt nu ook weer opgerakeld", zegt verdediger Mark van der Maarel aan de vooravond van eerste rondewedstrijd tegen FC Dordrecht. "Maar dat is verleden tijd, we moeten nu vooruit kijken. Er is een job te doen. Laat het een motivatie zijn om dat dit jaar weer te bewerkstelligen."

Mark van der Maarel: "We moeten nu vooruit kijken. Er is een job te doen."


"Die onvrede kan ons helpen in prestaties naar deze run toe, ook in de competitie", hoopt Van der Maarel. Maar wraakgevoelens koestert hij niet. "Het is van een grotere orde waardoor het niet gespeeld is en waar we nog steeds in zitten. Ik ben blij dat we kunnen voetballen. Maar je vergeet het niet."

Favoriet
Het lijdt geen twijfel dat FC Utrecht de favoriet is aan de Krommedijk. Het is het duel tussen de ongeslagen nummer acht van de eredivisie en de hekkensluiter van de eerste divisie, die afgelopen vrijdag ook nog eens met 7-1 verloor van Volendam. Bovendien slaagde FC Dordrecht er in de voorgaande twaalf ontmoetingen met FC Utrecht nog nooit in te winnen.

Dordrecht-trainer en Utrechter Harry van den Ham liet drie weken geleden in Namen & Rugnummers al weten zich weinig illusies te maken voor het bekerduel tegen zijn oude club. "We hebben twee procent kans", aldus de voormalig speler en assistent-trainer van FC Utrecht.

"We moeten waken voor onderschatting", waarschuwt Van der Maarel. "Ze hebben natuurlijk een aardige ketser gehad dit weekend. Het zal bij hun ook leven en ze hebben een trainer aan het roer die uit het Utrechtse komt. Maar als je het op papier zet, zijn wij beter. En wij moeten het zelf afdwingen, zo simpel is het."
Harry van den Ham speelde in de jeugd van UVV en Elinkwijk en van 1970 tot 1975 in het eerste van Elinkwijk.
Tussen 1975 en 1979 en van 1983 tot 1985 was hij prof bij FC Utrecht. In 40 duels scoorde de aanvaller acht keer.
Van den Ham was gedurende drie periodes assistent-trainer in de Galgenwaard, in het seizoen '94-'95, van 2005 tot 2007 en in het seizoen '14-'15.
Historie
FC Utrecht en FC Dordrecht treffen elkaar voor het eerst in de beker. In de competitie speelden beide clubs twaalf keer tegen elkaar. De laatste keer was op 25 februari 2015. In de Galgenwaard werd het toen 6-1, dankzij onder meer vier treffers van Sébastien Haller.

 Sébastien Haller maakte er in 2015 vier tegen FC Dordrecht Sébastien Haller maakte er in 2015 vier tegen FC Dordrecht | Foto: FCUPhoto

Zoals gezegd verloor FC Utrecht nog nooit van FC Dordrecht. In Utrecht leverden zes duels vier zeges en twee gelijke spelen op. Aan de Krommedijk is de balans nog beter: vijf keer winst voor FC Utrecht en één gelijk spel. In het seizoen 1994/1995 bracht Utrechter in Dordtse dienst Ronald Hoop de stand op 1-0. De Utrechtse gelijkmaker kwam van Adrie van Tiggelen, een eigen doelpunt dus.

De allereerste keer dat beide clubs tegen elkaar speelden werd het in de Galgenwaard 3-1. Op 25 september 1983 maakte de huidige RTV Utrecht-analist Gert Kruys vlak voor tijd de derde Utrechtse treffer. Kruys was later van 2006 tot 2010 en in 2013 twee keer trainer van FC Dordrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -