RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse Heuvelrug loopt zeven miljoen euro mis voor warmtenet-project in Driebergen

DRIEBERGEN-RIJSENBURG - Den Haag heeft geen geld over voor de realisatie van een warmtenet-project in Driebergen-Rijsenburg. De gemeente Utrechtse Heuvelrug had om zeven miljoen euro gevraagd maar krijgt niks van het Rijk.

Warm water dat na een hete douche of een kookwasje in het riool terechtkomt, is nog niet helemaal afgekoeld als het de waterzuivering bereikt. Het water heeft daar, na zuivering, nog een temperatuur van zo'n 12 graden. Het idee van het project in Driebergen-Rijsenburg is om dat te gebruiken om woningen mee te verwarmen. Zo'n 870 huizen in de wijk Wildbaan-Denenburg om precies te zijn.

De gemeente heeft voor het project de handen ineen geslagen met het waterschap, een woningbouwvereniging en een energiecoŲperatie en vroeg subsidie aan uit een landelijk potje voor de realisatie van aardgasvrije wijken. De aanvraag werd afgewezen, volgens de gemeente omdat het project nog in de kinderschoenen staat en het dus te lang zou duren voor het warmtenet er daadwerkelijk is.

De beslissing van het Rijk was even balen voor wethouder Rob Jorg, maar die houdt nog hoop dat het geld er ooit wel komt. "Jammer dat we deze bijdrage niet hebben gekregen, mede omdat de inwoners in Driebergen enthousiast waren over het plan. Met de reactie van het ministerie gaan we samen met onze partners Heuvelrug Wonen, het Hoogheemraadschap Stichtse Rijnlanden en Heuvelrug Energie kijken of we het plan verder kunnen brengen en volgend jaar opnieuw kunnen indienen voor een bijdrage."

In totaal deden 71 gemeenten een zelfde aanvraag als Utrechtse Heuvelrug. 19 ontvangen wel geld.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -