RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kunstenaar wil Rhenen verbinden met lessen uit coronatijd

1/2
RHENEN - In Rhenen is een bijzonder corona-initiatief ontstaan: kunstenaar Mascha Bossuyt verzamelt briefjes waarop mensen hun gedachten over corona kunnen schrijven. Met al die briefjes gaat ze een enorme slinger door Rhenen hangen van duizenden briefjes met daarop antwoorden op de vraag: 'Wat heb jij geleerd in 2020?'

"Die kaartjes staan symbool voor verbinding. 2020 is een moeilijk jaar en dwingt ons om te leren. Dus ik ben heel erg benieuwd naar alle antwoorden."

Het is de bedoeling dat er duizenden kaarten aan een rood lint door Rhenen worden gespannen. "Dat rode lint staat ook voor verbinding. Mensen kunnen dan van elkaar lezen wat ze geleerd hebben in dit jaar. Natuurlijk kan de slinger niet over de weg hangen, dus dat lossen we op met rode tape op de grond, zodat er toch sprake van en ononderbroken lijn is."

Bossuyt werkte bij een eerdere kunstinstallatie ook met ingezonden briefjes met daarop dezelfde vraag. "Dat was afgelopen september en toen zaten we in een hele andere situatie. We kwamen uit de vakantie, dus iedereen was ontspannen en het leek erop dat alles wel mee ging vallen. Maar nu is dat compleet omgeslagen. Dus ik verwacht een heel ander sentiment terug te zien in de kaartjes."

 Kunstenaar wil Rhenen verbinden met lessen uit coronatijd Kunstenaar wil Rhenen verbinden met lessen uit coronatijd | Foto: RTV Utrecht / Peter Huting

Meerdere kunstenaars
Vandaag overhandigde Bossuyt de eerste inzamelbox aan de Rhenense kunstschilder Willemien Schouten. Die gaat de doos nu beschilderen om mensen extra te motiveren een briefje in te leveren. Andere kunstenaars uit Rhenen zullen de andere inzamelboxen onder handen nemen.

Vanaf volgende week worden de kaartjes en inzamelboxen verspreid door de gemeente Rhenen. Maar Mascha hoopt dat er ook mensen van buiten de gemeente hun antwoord insturen. Dat kan bijvoorbeeld via haar website.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -