Vinted neemt Utrechtse marktplaats voor tweedehands kleren over

© United Wardrobe / Vinted (Bewerking door RTV Utrecht)
UTRECHT - De Utrechtse online marktplaats voor tweedehands mode United Wardrobe wordt verkocht. Platform Vinted, waar tweedehandsspullen te koop zijn, neemt het bedrijf over. Wat de onderneming uit Litouwen ervoor betaalt is niet bekendgemaakt.
United Wardrobe werd in 2014 als start-up in Utrecht opgericht door drie studenten die zich druk maakten om de hoeveelheid kleding die in hun ogen te vroeg werd afgedankt. Inmiddels telt het bedrijf zo'n vier miljoen kopers en verkopers in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland.
Door de overname gaat United Wardrobe volledig op in Vinted. Vinted wordt daardoor in één klap de grootste speler op de hard groeiende online markt voor tweedehandskleding. Het Litouwse bedrijf kreeg vorig jaar 128 miljoen euro van investeerders om uit te breiden in Europa. Het platform is nu operationeel in twaalf landen.
"Nu is het nog standaard dat je alles nieuw koopt, straks gaat kleding een meer circulair pad volgen", zegt Thomas Plantenga, de Nederlandse ceo van de marktplaats, tegen de NOS. "Het is een mindsetverandering die in de hele samenleving kan plaatsvinden. Daarom maken we ons klaar om Vinted verder te laten groeien. Het einddoel is een globaal bedrijf dat wereldwijd de mode-industrie verandert.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.