RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Huize Brandsen in Baarn onder verscherpt toezicht, twijfels over kwaliteit van zorg

BAARN - De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd gaat Huize Brandsen in Baarn de komende zes maanden extra in de gaten houden. De woon- zorginstelling staat onder extra toezicht omdat er risico's zijn voor de kwaliteit en veiligheid van zorg. Dat meldt de inspectie.

Er zijn tekortkomingen op twee van de thema's waar de inspectie naar kijkt. Zo blijkt het aantal deskundige zorgverleners onvoldoende te zijn. Dat betekent dat cliŽnten er niet op kunnen rekenen dat de zorgverleners die bij ze langs komen allemaal deskundig zijn in hun vak.

Ook wordt er onvoldoende gestuurd op kwaliteit en veiligheid. Daardoor kunnen medewerkers niet optimaal de goede en veilige zorg leveren, bijvoorbeeld omdat cliŽntdossiers niet voldoende zijn bijgehouden. De zorginstelling moet dus systematischer gaan werken, vindt de inspectie. Om dat te bewerkstelligen, wordt er de komende maanden extra op Huize Brandsen gelet.

Binnen zes maanden moet de instelling aan de normen van de inspectie voldoen en verbeteringen laten zien op de genoemde thema's. Aan het einde van die zes maanden beoordeelt de inspectie of Huize Brandsen de situatie heeft verbeterd. De inspectie kan als dat nodig is verdere stappen nemen in de vorm van bestuursrechtelijke maatregelen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -