RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Aantal coronapatiënten blijft stijgen, maar groei neemt ook in Utrecht langzaam iets af

PROVINCIE UTRECHT - Het aantal nieuwe coronagevallen stijgt nog steeds maar de groei in het aantal nieuwe gevallen lijkt langzaam af te vlakken. In Nederland, maar ook in de regio.

Het positieve nieuws zit verscholen in de groei van het aantal nieuwe patiŽnten. Die is afgenomen. De afgelopen zeven dagen telde het RIVM in heel Nederland 67.542 nieuwe coronapatiŽnten. Vorige week waren dat er 55.587. Dat is een groei van 22 procent. Maar de week ervoor groeide het aantal nieuwe gevallen met 27 procent, en de week daarvoor was dat zelfs 60 procent. In drie weken tijd is de groei van het aantal nieuwe coronagevallen dus iets afgenomen. Er komen dus nieuwe gevallen bij, maar dat gaat wel steeds minder hard.

Regio Utrecht
Ook in de provincie Utrecht is de landelijke trend in de cijfers terug te zien. Drie weken geleden kwamen er in een week tijd 4239 nieuwe patiŽnten bij. De week erna waren dat er 5180 (22 procent stijging) en afgelopen week waren het er 6090 (17,5 procent stijging).

Gemiddeld zit de regio Utrecht boven het landelijk gemiddelde als je kijkt naar het aantal besmettingen. In de provincie zijn afgelopen week 461 besmettingen per honderdduizend inwoners gemeld. Landelijk ligt dat op 357 besmettingen.

In de regio zijn relatief gezien opnieuw de meeste besmettingen in Bunschoten. Afgelopen week waren er gemiddeld bijna 26 besmettingen per dag. Landelijk staat Bunschoten daarmee nog steeds in de top 5 van meeste besmettingen per honderd duizend inwoners. De week ervoor lag dat op 21 besmettingen per dag. De week daarvoor op 9.

Effect maatregelen
Het RIVM denkt dat de maatregelen die twee weken geleden werden getroffen, zoals het sluiten van de horeca en sportclubs, effect hebben. Maar het instituut waarschuwt ook om voorzichtig te zijn: het aantal patiŽnten in ziekenhuizen en op instensive cares blijf nog steeds stijgen.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -