RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Lage straffen en boetes voor krakers van leegstaand pand Burgemeester Reigerstraat in Utrecht

UTRECHT - De krakers van een leegstaand pand aan de Burgemeester Reigerstraat in Utrecht zijn vandaag door de rechtbank veroordeeld tot korte gevangenisstraffen van een paar dagen en boetes. Van de 21 verdachten die voor de rechter moesten verschijnen, kregen er zeven een celstraf van drie dagen met aftrek van voorarrest en een boete van 500 euro opgelegd. Acht krakers moeten alleen een boete van 300 euro betalen. Zes personen kregen helemaal geen straf.

Bij de kraak en de daaropvolgende ontruimingsactie op 1 oktober vorig jaar werden in totaal 21 mensen gearresteerd. Van de zes personen die werden vrijgesproken, kon niet worden bewezen dat ze in het gebouw waren geweest. Zij werden voor het pand aangehouden en het Openbaar Ministerie liet eerder al weten niet voldoende bewijs te zien voor een veroordeling.

De panden staan al jarenlang leeg en werden eerder ook al eens gekraakt. Het gebouw is eigendom van vastgoedbeheerder Marcel Paping. Hij wil er luxe appartementen van maken maar ligt met de gemeente en de buurt in de clinch over een inrijvergunning. In de tussentijd staat het pand dus leeg, tot ergernis van omwonenden en ondernemers uit de buurt.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -