Drie tieners opgepakt voor gewelddadige straatroof in Maarssenbroek

© Politie.nl
Maarssenbroek - De politie heeft drie jongens opgepakt voor een gewelddadige straatroof in Maarssenbroek op 12 september.
Een 17-jarige jongen uit Maarssenbroek werd die dag door een groep van in totaal vijf jongens op straat mishandeld op de Boomstede. Ze gingen er daarna vandoor met zijn jas, sieraden, geld en bankpassen.
De aangehouden jongens komen alle drie uit Maarssen. Een van hen is 19, de andere twee zijn 16 jaar oud. De politie kwam de drie op het spoor na onderzoek. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Onrust

In Maarssen waren de afgelopen maanden meerdere straatroven. Er lopen naar deze incidenten verschillende onderzoeken, maar volgens de politie willen sommige getuigen uit angst niet praten. Deze mensen worden opgeroepen toch tips door te geven. Dat kan ook anoniem benadrukt de politie.
Naast straatroven waren er de afgelopen periode ook meldingen van brandstichting en bedreigingen. In een spoeddebat in de gemeenteraad bleek dat de gemeente vermoedt dat een groep van ongeveer 15 jongens verantwoordelijk is voor de incidenten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.