Het Platform in Amersfoort Kantoorgebouw van het Jaar

© Peter Tijhuis
AMERSFOORT - Het Platform op bedrijventerrein De Nieuwe Stad in Amersfoort is uitgeroepen tot Kantoorgebouw van het Jaar. Het pand laat volgens de jury van Architectenweb Awards zien hoe het 'kantoor als flexibele ontmoetingsplek' eruit moet zien, zeker nu thuiswerken steeds meer de norm wordt.
Het gebouw bestaat uit twee verdiepingen bovenop de voormalige Prodentloods. Het pand is zo ingedeeld dat werkplekken en vergaderruimtes flexibel gebruikt kunnen worden door de huurders. De kantine is bewust klein gehouden en moet iedereen in het gebouw stimuleren naar buiten te gaan en vooral ook de cafés en restaurants in de omgeving te gebruiken.
Het Platform, ontworpen door Space Encounters, laat volgens de jury zien hoe oude en nieuwe gebouwen samen kunnen gaan. "De oude loods, waarin poppodium FLUOR en online supermarkt Picnic zijn gevestigd, heeft een bijzondere cassettegevel die als historische tijdlaag behouden is. Het nieuwe pand is bovendien van binnen en buiten no-nonsense, maar de tegels in de gevel en de houten kozijnen geven het geheel wel een interessante gelaagdheid."
Ook de Werkspoorfabriek in Utrecht, Bouwdeel D(emontabel) en Vakwerkhuis (beide in Delft) waren genomineerd voor de titel Kantoorgebouw van het Jaar. De inzendingen zijn beoordeeld op maatschappelijke relevantie, vakmanschap en mate van vernieuwing.
Bedrijventerrein De Nieuwe Stad in Amersfoort, waar Het Platform dus is gevestigd, sleepte eerder deze maand een nominatie in de wacht voor de NRP Gulden Feniks.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.