RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

1079 nieuwe coronabesmettingen in de regio, Bilthovense supermarkt weert scholieren


PROVINCIE UTRECHT - Het aantal coronabesmettingen in de provincie Utrecht blijft oplopen. De teller staat vandaag op 1079. Het laatste coronanieuws lees je dagelijks in deze rubriek: Corona vandaag.

Coronabesmettingen
Vandaag zijn er landelijk 10.280 nieuwe coronabesmettingen gemeld bij het RIVM. Dat zijn er 2162 meer dan gisteren. Dat verschil komt mede door een correctie. Door een storing bij de GGD's werd gisteren een deel van de positieve testen toen niet gemeld.

In de provincie Utrecht werden 1079 besmettingen gemeld. Dat is bijna een verdubbeling van het aantal besmettingen van gisteren, namelijk 575. Deze cijfers geven mogelijk een vertekend beeld, omdat een deel van de cijfers gisteren niet door is gekomen vanwege de GGD-storing.

Er zijn acht nieuwe patiŽnten opgenomen in het ziekenhuis, ťťn meer dan gisteren is gemeld. Net als gisteren zijn er vijf nieuwe sterfgevallen te betreuren.Ziekenhuizen
Het aantal mensen dat met het coronavirus op de intensive care ligt, is licht toegenomen. Er liggen nu 553 patiŽnten op de IC, acht meer dan gisteren. Twee van deze patiŽnten zijn naar het Duitse MŁnster gebracht. Dat blijkt uit cijfers van het Landelijk CoŲrdinatiecentrum PatiŽntenspreiding (LCPS).

Op de verpleegafdelingen is het aantal coronapatiŽnten gelijk gebleven, Landelijk opgeteld liggen er nu 2384 mensen in het ziekenhuis. Het verplaatsen gebeurt om de druk zoveel mogelijk over ziekenhuizen in het land te verspreiden.

In onze regio liggen er vandaag 181 patiŽnten in het ziekenhuis, negen minder dan gisteren. Op de ic-afdelingen liggen 42 coronapatiŽnten, twee minder dan gisteren. Het grootste aantal patiŽnten ligt in het Sint Antonius in Nieuwegein
Diakonessenhuis, Utrecht: 34 patiŽnten in de kliniek, 6 op de IC
Meander Medisch Centrum: 20 in de kliniek en 9 op de IC-afdeling
Sint Antonius Nieuwegein: 46 in de kliniek, 13 op de IC
UMC Utrecht: 39 in de kliniek, 14 op de IC
Supermarkt weert scholieren
De Plus in Bilthoven laat gedurende vier uur per dag geen scholieren meer toe. Vanaf vandaag zijn de jongeren tussen 10.30 uur en 14.15 uur niet meer welkom in de supermarkt. De supermarkt laat weten dat de scholieren geen mondkapje willen dragen en regelmatig in discussie gaan met het personeel over de coronamaatregelen die gelden in de winkel.

Eerder had de supermarkt al maatregelen genomen om de scholieren zich aan de regels te laten houden. Zo waren er tien rode mandjes om het aantal scholieren te beperken. Maar die maatregelen hielpen niet genoeg, aldus de supermarkt.

 Scholieren zijn een paar uur per dag niet meer welkom in de supermarkt Scholieren zijn een paar uur per dag niet meer welkom in de supermarkt | Foto: RTV Utrecht

Zorgcentra worstelen met coronahaard
Zorgbestuurders worstelen met het nemen van maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Sommige instellingen kiezen voor een complete lockdown waarbij geen bezoek meer welkom is. Anderen laten nog wel beperkt bezoek toe om eenzaamheid onder bewoners te voorkomen.

Zorgcentra worstelen met coronahaarden: lockdown of toch bezoek toestaan?
Poffertjesbakker begint testtraat
Een opvallende carriŤreswitch in Bunschoten. Poffertjesbakker Patrick Dreijer is een eigen coronatesttraat begonnen aan het Steenland. Voorheen stond Dreijer op festivals met zijn poffertjeskraam. Binnen 15 minuten krijgen klanten het resultaat van de test te horen. De teststraat is gemaakt van een vrachtwagen die normaal dient als restaurant op festivals.

 De teststraat is gemaakt van een vrachtwagen die normaal dient als restaurant op festivals De teststraat is gemaakt van een vrachtwagen die normaal dient als restaurant op festivals | Foto: Gino Press

Creatieve sporters
Sportclubs zien door de coronacrisis dat veel van hun sponsoren zich terugtrekken. Het waterpoloteam van Zwemvereniging Utrecht bedacht daarom een creatieve actie om toch geld in te zamelen voor hun club: een sexy zwemkalender.

 Met de opbrengst van de actie hopen de waterpolospelers hun vereniging een steuntje in de rug te geven Met de opbrengst van de actie hopen de waterpolospelers hun vereniging een steuntje in de rug te geven | Foto: Bente Joy


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -