RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kerstverkoop piekt vroeg: 'Straks komt er een lockdown en heb ik niks'


UTRECHT - Weet u al welke ballen er dit jaar de boom in gaan? Bij tuincentra hebben ze het antwoord. Ballen met een Chinees thema, discoballen en heuse pink-forrest-ballen. In onze provincie zijn ze er liever vroeg bij dan te laat.

Nu al druk op de kerstafdeling: 'Voor ons is het een jaarlijks uitje'


"Je weet het niet, straks komen we in een lockdown en dan heb ik niks", zegt een mevrouw wiens hondje voor in het winkelkarretje pronkt. "En het is nu nog een beetje rustig in de winkel, dat zal straks wel anders zijn." Een ander stel komt speciaal uit Harderwijk vandaag naar Eurofleur in Leusden. "Straks zit alles op slot".

Verkoper Gert Kramer, die al bijna 30 jaar bij de winkel werkt, ziet de kunstkerstbomen als warme broodjes over de toonbank gaan. "Mensen denken: we nemen mee wat we mee kunnen nemen, dan hebben we het maar vast in huis."

Onderweg stuiten we op John en Hennie, kerstfans pur sang. "Bij ons thuis kan je je kont niet keren. Het staat helemaal vol met kerstbomen, maar we willen nog meer." John en Hennie zijn de enigen niet. Al die lampjes en lichtjes kunnen de bezoekers niet weerstaan. "Gelukkig is het niet te druk", zegt John. "We hadden met elkaar afgesproken dat als er een rij zou staan, dat we dan weer naar huis zouden gaan."

En zo bereikt de kerstverkoop al vroeg een piek. Voor de economie en de ondernemer is dat goed nieuws. Gert is trots en John en Hennie zijn blij. Zij hebben inmiddels een guirlande gekocht, waarvan John benadrukt dat hij dat een erg mooi woord vind. Naast de guirlande ligt een minikerstboompje. "Die komt op zolder naast het raam", vertrouwt John ons toe. "Zo kan je met oud en nieuw vuurwerk kijken ťn van de kerstboom genieten."


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -