RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Lek in Nieuwegein gevonden: bijna 600 woningen in Nieuwegein zonder warm water

NIEUWEGEIN - In Nieuwegein zitten vanochtend nog altijd 573 huishoudens zonder verwarming. Een lekkage onder gymzaal Triangel aan de Lohengrinhof blijkt de oorzaak. Gisteravond zaten daardoor 20.000 woningen zonder verwarming.

Monteurs van Eneco komen vanochtend ter plaatse om het lek te repareren, maar voordat dat kan gebeuren, moet het water afkoelen. "Het is er nu te heet om te kunnen werken", laat een woordvoerder weten. De verwachting is dat de huizen in de loop van de middag weer aangesloten zijn op de stadsverwarming.


De problemen begonnen donderdagavond. Het gaat om onder meer de Lekboulevard, Carillonlaan, Gonglaan, Bugelhof, Saxofoonlaan, Opheuslaan en omstreken. Aanvankelijk was het onduidelijk waar het defect precies zat. "Bij een lek heb je vaak dat het water naar boven komt, maar nu is dat niet het geval, dus moet je stukje voor stukje je leiding afzoeken waar het zou kunnen zitten", vertelde een woordvoerder vanochtend op Radio M Utrecht.

De oorzaak van het lek is ook nog onduidelijk.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -