RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrecht maakt 3 miljoen vrij voor kunst en cultuur in coronatijd

UTRECHT - De gemeente Utrecht geeft 3 miljoen noodsteun voor de cultuur- en erfgoedsector. Met dat geld moeten instellingen proberen de financiŽle schade die ze hebben opgelopen als gevolg van de coronacrisis te compenseren.

Wethouder Anke Klein ziet dat sommige cultuurinstellingen failliet dreigen te gaan. "Cultuur biedt mensen afleiding en ontspanning. Het draagt bij aan verbinding en om de wereld waarin we leven te begrijpen. Dat is hard nodig in deze tijd ťn in de toekomst."

De noodsteun is eerste instantie gericht op gesubsidieerde organisaties. Aanvragen kunnen tot en met 22 november worden ingediend. Ook niet-gesubsidieerde instellingen zonder winstoogmerk kunnen een financiŽle bijdrage krijgen, mits zij ook geld ontvangen van andere partijen.

Wethouder Klein benadrukt dat de 3 miljoen noodsteun een aanvulling is op andere steunmaatregelen, zoals die van het Rijk of de provincie.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -