Veiligheidsregio Utrecht: ga niet langs de deuren met Halloween en Sint-Maarten

© AS Media
PROVINCIE UTRECHT - Vier Halloween en Sint-Maarten dit jaar niet buiten. Die dringende oproep doet de Utrechtse Veiligheidsregio. Kinderen gaan traditiegetrouw langs de deuren om snoep op te halen, maar dat is dit jaar geen goed idee vanwege het coronavirus.
Ouders worden gevraagd om Halloween (31 oktober) en Sint-Maarten (11 november) binnen te vieren met hun kinderen. "Hoe verleidelijk het ook is om naar buiten te gaan, aanpassen van ons gedrag is de sleutel om besmettingen met het coronavirus samen onder controle te krijgen", schrijft de Veiligheidsregio.
"We moeten het echt nog even volhouden", zegt Peter den Oudsten. Hij is naast burgemeester van Utrecht ook voorzitter van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU). "Hoe beter wij ons best doen het virus te helpen bestrijden, hoe sneller we weer samen gezellige dingen kunnen doen."
Eerder werd al bekend dat de jaarlijkse Ronde van Sint Maarten in Utrecht niet doorgaat. Wel komt er een online viering. Ook wordt de film 'De Ronde van Sint Maarten at Home' op 11 november uitgezonden op RTV Utrecht en UStad.

Verschil met andere provincies

Niet overal in Nederland wordt het afgeraden om Halloween en Sint-Maarten buiten te vieren. Veiligheidsregio's in Gelderland, Brabant, Limburg en de drie noordelijke provincies willen zo'n dringende oproep niet doen. Een van hun argumenten is dat kinderen een relatief kleine rol spelen in de verspreiding van het virus.
Eerder werd al bekend dat de jaarlijkse Ronde van Sint Maarten in Utrecht niet doorgaat.
Eerder werd al bekend dat de jaarlijkse Ronde van Sint Maarten in Utrecht niet doorgaat. © RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.