RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Racetalent scheurt met 280 km/u over circuit zonder rijbewijs


DEN DOLDER - Ronkende motoren en de geur van asfalt: de broers Schuring uit Den Dolder dromen van een toekomst als professioneel autocoureur. Ze willen hun vader achterna, die zijn jongens fanatiek steunt. Morris is inmiddels al de jongste winnaar ooit in de Porsche Carrera Cup Benelux.

VIDEO: Broers Schuring gaan razendsnel in de autosport.


Veel trainen
Morris is pas 15 jaar oud, maar niet vies van een beetje snelheid. De kilometerteller van de Porsche waarmee hij op het circuit racet, tikt regelmatig de 280 aan. "De eerste keer krijg je wel zo'n gevoel in je buik, maar daarna wen je eraan", vertelt hij.

Samen met zijn broertje traint hij vrijwel dagelijks in simulatoren thuis. Op de schermen kunnen bekende circuits als dat van Le Mans of Zandvoort worden geprojecteerd. "Zo zijn we optimaal voorbereid", zegt Morris. Zo'n twintig weekenden per jaar zit het gezin voor wedstrijden in het buitenland.

Ik heb ook een paar goede klappers meegemaakt."
Gerwin Schuring, vader en oud-autocoureur

Broertje Flynt zit Morris op de hielen. Regelmatig rijden ze in dezelfde race. Of ze concurrenten zijn? "Vaak wel, maar dat ligt aan het moment", zegt Flynt. Net als zijn broer hoopt hij betaald autocoureur te worden. "Gaaf beroep, toch?"

Vader ťn chef catering
Met hun toekomstplannen gaan de broers hun vader achterna: Gerwin Schuring is oud-autocoureur. Als misschien wel trouwste fan was hij een periode 'monteur, chef catering en stickerkoning' voor zijn zoons, maar inmiddels racen Morris en Flynt voor professionele teams en zit Gerwin weer in de vaderrol.

"Laten uithuilen als het tegenzit en samen lol hebben als meezit", zegt hij daarover. Soms vindt hij het best spannend om zijn kinderen met hoge snelheid over het circuit te zien gaan, maar: "Ik heb ook een paar goede klappers meegemaakt en in de GT, dus in een gesloten auto, zit je goed ingepakt."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -