Bouw megatestlocatie bij Jaarbeurs van start

© RTV Utrecht
UTRECHT - De GGD is vandaag begonnen met de opbouw van een XL-testlocatie bij de Jaarbeurs in Utrecht. Er moeten minstens veertig teststraten komen én een plek waar sneltests afgenomen kunnen worden.
De testlocatie komt op het parkeerterrein. Bezoekers hebben ruim de plek om hun auto of fiets neer te zetten en dan lopend door de teststraat te gaan. Midden november moet de opbouw klaar zijn.
De GGD en de gemeente hebben snel gehandeld: pas twee dagen geleden werden de plannen voor de XL-testlocatie bij de Jaarbeurs wereldkundig gemaakt.
In heel Nederland moeten zeven tot tien XL-testlocaties komen. Die op de Jaarbeurs is daar één van. De Utrechtse GGD gaat samenwerken met de Amsterdamse afdeling om ervaringen uit te wisselen over de zogenoemde Lamp-test. Die geeft binnen een uur antwoord op de vraag of iemand corona heeft.
De komst van de XL-testlocaties is een vurige wens van minister De Jonge van Volksgezondheid. Hij wil dat Nederlanders veel makkelijker en sneller kunnen checken of ze corona hebben. Ongeveer duizend militairen worden op dit moment getraind om op de nieuwe extra grote testlocaties te gaan werken. Het is de bedoeling dat zij alleen in de opstartfase de XL-locaties bemensen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.