Burgemeester en politici woedend over illegaal feest in Utrecht: 'Schande dat wapenstok nodig was'

© Pixabay
UTRECHT - De politie heeft vannacht in Utrecht een einde gemaakt aan een illegaal feest. Het feestje werd gehouden in een werfkelder aan de Oudegracht. Op het feestje waren ongeveer vijftig mensen aanwezig.
Rond 1.00 uur kwam de melding over het feest bij de politie binnen. Volgens de agenten hield geen van de feestganger afstand en probeerde een deel van hen te ontkomen toen de politie arriveerde. "De agenten gaven aan dat iedereen moest wachten, maar hier werd geen gehoor aan gegeven. De sfeer werd grimmig in de richting van de agenten, die zelfs een wapenstok moesten gebruiken. Een groepje wist weg te komen", laat de politie weten.
Hierna keerde de rust terug en konden de overige feestgangers één voor één het pand verlaten met een bekeuring op zak. In totaal kregen 28 feestvierder een bon.

Terugkeer

Niet veel later kreeg de politie te horen dat het ontsnapte groepje jongeren terug probeerde te keren naar het feest. "Er werd besloten om de groep in te sluiten en te vorderen de stad te verlaten. In eerste instantie vertrokken zij richting het station, maar besloten later om toch niet weg te gaan. Daarop werd het hele groepje aangehouden voor niet voldoen op bevel van vordering", aldus de politie. "Het ging om twaalf mannen en vrouwen in de leeftijd van 16 tot 22 jaar."
Met z'n allen moeten we dit virus terugdringen, maar op deze manier wordt dat wel heel lastig
Charles van Amerongen, politie Utrecht-Stad
De jongeren kwam uit onder andere Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven, Haarlem, Dordrecht, Roosendaal en Amstelveen. Ze kregen allemaal een bekeuring.

Onbegrijpelijk

Teamchef Charles van Amerongen van de politie Utrecht-Stad noemt het onbegrijpelijk dat er nog steeds mensen zijn die zich niks van de regels aantrekken. "En dat we soms zelfs geweld moeten gebruiken, om bij dit soort incidenten goed op te kunnen treden. Met z'n allen moeten we dit virus terugdringen, maar op deze manier wordt dat wel heel lastig."
Volgens Van Amerongen delen de politie en boa's meteen boetes uit bij illegale feesten. "We richten ons daarbij niet alleen op de organisator, ook de bezoekers worden beboet."
Ook burgemeester Den Oudsten en verschillende politici hebben geen goed woord over voor de feestende jongeren. De burgemeester noemt het een schande dat het nodig was de wapenstok te gebruiken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.