RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

725 nieuwe coronabesmettingen gemeld in provincie Utrecht, 365 minder dan gisteren

PROVINCIE UTRECHT - In de provincie Utrecht zijn de afgelopen 24 uur 725 nieuwe besmettingen met het coronavirus gemeld. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM die vandaag zijn gepubliceerd.

In de stad Utrecht raakten 216 mensen besmet, het hoogste aantal in de provincie. In Amersfoort bleken 83 mensen besmet. De gemeente Vijfheerenlanden staat met 32 besmettingen op de derde plek. De gemeente Renswoude kent het kleinste aantal besmetting; 1 persoon testte positief.

Negen personen overleden aan het virus. Hierbij is opvallend dat het grootste deel uit relatief kleine gemeenten komt. Drie van hen uit de gemeente Soest en drie anderen uit Houten. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen de afgelopen 24 uur zijn overleden. Zulke informatie wordt soms met vertraging doorgegeven. Gisteren werden nog zeven nieuwe doden gemeld. Tien mensen werden opgenomen in het ziekenhuis.

Landelijk
Ook landelijk kwamen er minder nieuwe besmetting bij dan gisteren. In totaal kregen 9839 mensen de afgelopen 24 uur te horen dat ze besmet zijn met het coronavirus. Op vrijdag waren dat er 11.127, zo blijkt uit bijgestelde cijfers. Eerder waren voor vrijdag nog 11.141 positieve tests gemeld.

In de afgelopen zeven dagen zijn iets meer dan 70.000 positieve tests geregistreerd. Sinds het begin van de uitbraak in februari zijn ruim 351.000 Nederlanders positief getest. Het werkelijke aantal mensen dat het virus heeft opgelopen ligt vrijwel zeker hoger, omdat in de beginfase van de uitbraak lang niet iedereen werd getest. Een onbekend aantal mensen is overleden of genezen zonder dat ooit is vastgesteld of ze het virus onder de leden hadden.

Sterfgevallen
Het aantal gemelde sterfgevallen steeg afgelopen etmaal met 51. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen de afgelopen 24 uur zijn overleden. Zulke informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven. Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend waren 87 sterfgevallen gemeld.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -