Instellingen

Eigenaren Soester brasserie doen er alles aan om open te blijven: 'Opgeven is geen optie'

Brasserie De Lange Duinen is open, maar dan anders
Brasserie De Lange Duinen is open, maar dan anders © RTV Utrecht
SOESTDUINEN - "U mag uw handen desinfecteren bij de deur en dan mag u naar binnen", zegt Eddy Beumer tegen de gasten van Brasserie De Lange Duinen in Soest. Samen met zijn vrouw Kokkie runt hij al negentien jaar deze horecazaak, maar nu gaat het anders dan anders.
Sinds de coronacrisis is het voor alle horecazaken een moeilijke tijd. Eddy en Kokkie hebben hun best gedaan om hun brasserie zo in te richten dat ze kunnen werken met een afhaal-systeem. "Binnen aan de bar kan je bestellen en dan ga je er via de achterdeur weer uit, dan kom je niemand tegen. Het is dus helemaal coronaproof", aldus Eddy.
Eddy en Kokkie Beumer runnen al negentien jaar de brasserie bij de Soesterduinen
Eddy en Kokkie Beumer runnen al negentien jaar de brasserie bij de Soesterduinen © RTV Utrecht

Oproep

Het stel deed onlangs een oproep aan wandelaars en fietsers om vooral te blijven komen. Op die manier hopen ze dat ze de schade kunnen beperken. Want de inkomsten zijn een stuk lager dan normaal. Volgens Eddy komen er in een normaal jaar zo'n 60.000 tot 80.000 mensen bij de brasserie. "Dit jaar is dat nog niet de helft", aldus de horecabaas.
Eddy staat buiten en begeleidt de gasten
Eddy staat buiten en begeleidt de gasten © RTV Utrecht
De oproep is aangekomen bij de gasten. Marjolein van der Vlies uit Amersfoort steunt de brasserie maar al te graag. "Ik vind het heel fijn dat ze open zijn en we steunen hen nu zodat ze ook door kunnen gaan als het wel weer allemaal mag." Ondanks dat veel gasten het jammer vinden dat ze niet rustig mogen zitten om hun koffie op te drinken, vindt Van der Vlies het systeem van Eddy en Kokkie prettig. "Ze hebben het top geregeld. Zij kunnen doorgaan en wij kunnen onze koffie drinken. We hebben ook zelf thee in de auto. Maar hun brasserie is open en daarom zijn we toch hierheen gegaan om drinken te halen."
Bij Brasserie De Lange Duinen moeten gasten hun handen desinfecteren en maakt Kokkie regelmatig de deurknop schoon
Bij Brasserie De Lange Duinen moeten gasten hun handen desinfecteren en maakt Kokkie regelmatig de deurknop schoon © RTV Utrecht
Jack van Dorresteijn uit Soest heeft net een cappuccino besteld. "Ik moet altijd mee wandelen met mijn vrouw maar dan wil ik onderweg wel een bakkie koffie. Dus ik ben blij dat ik hier terecht kan" vertelt hij. Ook hij heeft de oproep gehoord. "Ik kom wat vaker deze kant op. Je kan nu niet binnen en buiten zitten maar ze hebben het keurig geregeld. Eén voor één naar binnen, beter kan je niet hebben", aldus Van Dorresteijn.

Pitbull

Ondanks de moeilijke tijden voor de horeca zien de eigenaren van de brasserie het niet somber in. "Opgeven is voor ons geen optie. Wij zijn net pitbulls, als het moeilijker gaat, dan gaan we er gewoon harder voor vechten. We gaan ervoor zorgen dat het ons lukt om deze crisis te overleven. We blijven nieuwe dingen verzinnen want ik wil te allen tijde de zaak houden. Het is een beetje ons kindje", aldus Eddy Beumer.
Audio: Brasserie De Lange Duinen doet haar best het hoofd boven water te houden

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.