Ziekenhuis Meander betaalt zorgbonus van 1000 euro vast uit

© Jelle Boontje (Stock Exchange), Meander Medisch Centrum (Beeldbewerking RTV Utrecht)
AMERSFOORT - Het Meander Medisch Centrum geeft zijn medewerkers een bonus van duizend euro. Het ziekenhuis loopt daarmee vooruit op de zorgbonus die het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft beloofd. De Raad van Bestuur maakt deze maand duizend euro over aan iedereen die tussen maart en september heeft gewerkt en niet meer dan 73.000 euro per jaar verdient.
Het Meander betaalt de bonus niet compleet uit eigen zak, maar heeft voor alle medewerkers de zorgbonus aangevraagd bij het ministerie. Dat kunnen zorginstellingen in heel Nederland doen. Het Meander heeft besloten om, ongeacht of die bonus toegekend wordt of niet, alsnog iedere medewerker duizend euro te geven. In dat geval betaalt het ziekenhuis de bonus wél uit eigen zak.
"Nu we midden in de tweede golf van besmettingen zitten, is een extraatje voor iedereen die zich het afgelopen half jaar heeft ingezet, meer dan verdiend. Het is een terechte beloning voor de geweldige inspanning die iedereen op zijn of haar manier heeft geleverd", aldus Frank de Reij, voorzitter van de Raad van Bestuur.
Het Meander Medisch Centrum heeft locaties in Amersfoort, Baarn, Barneveld, Bunschoten, Nijkerk en Leusden. Eerder besloot onder meer ook het St. Antoniusziekenhuis de zorgbonus zelf al voor te schieten. Het ziekenhuis met vestigingen in Leidsche Rijn, Nieuwegein en Woerden gaf toen eveneens aan niet te willen wachten totdat het ministerie van Volksgezondheid (VWS) hun aanvragen had goedgekeurd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.