RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Racende wegpiraat belt en gebruikt lachgas, lange achtervolging eindigt in Overvecht

UTRECHT - De politie onderzoekt een levensgevaarlijke dollemansrit in de regio Utrecht. De bestuurder is aangehouden, maar de politie wil graag getuigen spreken om zoveel mogelijk bewijs tegen de man te verzamelen.

De wegpiraat, een 19-jarige Utrechter, reed zaterdagmiddag in een grijze Renault Clio met zeer hoge snelheid over de A12. Hij was daarbij aan het telefoneren en gebruikte ook lachgas. Een getuige sloeg alarm en bij De Meern kreeg de politie zicht op de bestuurder.

Er ontstond een lange achtervolging. Die ging eerst een stukje door De Meern. Vervolgens reed de man de A12 weer op en daarna nam hij de A27. Bij de afslag Veemarkt reed hij via de Albert Schweitzerdreef de wijk Overvecht in. Hij ging onder meer over de Moldaudreef en Moezeldreef.

De achtervolging eindigde rond 15.30 uur op de Rio Negrodreef. De Renault Clio kwam hierbij op zijn kop tot stilstand. "De bestuurder was ongedeerd en zit nog altijd vast", laat een woordvoerster van de politie weten.

Van een motorrijder is bekend dat hij heeft moeten uitwijken voor de wegpiraat. De politie wil graag met deze persoon in contact komen en met eventuele andere slachtoffers.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -