'Verdachte van hakbijl-aanval Houten is ex van slachtoffer'

© Michiel van Beers
HOUTEN - De man die vorige maand in Houten een vrouw aanviel met een hakbijl is haar ex. Het 45-jarige slachtoffer maakt het naar omstandigheden goed. Dat melden bronnen aan RTV Utrecht.
De 55-jarige verdachte uit Bilthoven wordt verdacht van poging tot moord of doodslag dan wel zware mishandeling. Hij zit nog tot zeker eind januari vast. In de tussentijd wordt de persoonlijkheid van de man onderzocht. Voor eind januari zal waarschijnlijk een pro-formazitting plaatsvinden.
De aanval met de hakbijl heeft veel losgemaakt in Houten. Het incident gebeurde vrijdagmiddag 16 oktober. De vrouw reed op een fietspad in de buurt van winkelcentrum Castellum. Plotseling werd ze aangevallen. De vrouw uit Houten raakte daarbij ernstig gewond.
Een traumahelikopter landde en het slachtoffer werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte was er in een auto vandoor gegaan. Na de aanval is met verschillende getuigen gesproken. Dankzij oplettende omstanders kreeg de politie een kenteken, waardoor de 55-jarige man uit Bilthoven na een achtervolging kon worden aangehouden.
Zowel de politie als het Openbaar Ministerie willen niet inhoudelijk ingaan op de zaak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.