RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Loenersloot krijgt steun uit gemeenteraad: motie over verbreding N201

LOENERSLOOT - Het college van Stichtse Vecht moet bezwaren over de verbreding van de N201 bij Loenersloot voorleggen aan de provincie. Dat vinden zes partijen uit de gemeenteraad. Om het college daartoe te dwingen dienen ze een motie in.

Tegen RTV Stichtse Vecht zegt Pim van Rossum (CDA) dat de motie door een groot aantal partijen wordt ondersteund. In Loenersloot wonen zo'n vijfhonderd mensen, dan heb je maar een kleine vuist om mee op tafel te slaan bij de provincie. Vorige week schreef de dorpsraad dan ook een brandbrief aan Stichtse Vecht met de vraag of de gemeente iets kan betekenen. Die brief lijkt effect te hebben.

De bezwaren uit het dorp zijn simpel: de leefbaarheid verslechterd door milieu- en geluidsoverlast. Daarnaast gaat de vierbaansweg de fileproblemen op de A2 bij de afrit Vinkeveen/Hilversum helemaal niet oplossen volgens de dorpsbewoners. De brug waar de weg overheen gaat blijft namelijk een tweebaansweg. De drukte wordt dus verplaatst naar de brug, en die ligt midden in het dorp.

De gemeenteraadspartijen willen dat het college de bezwaren uit het dorp bij de provincie aankaart. In december wordt in het provinciehuis gestemd over de verbreding, maar als het aan de ondertekenaars van de motie ligt wordt het besluit over de weg bij Loenersloot desnoods verplaatst "nadat nader onderzoek en overleg met de bevolking
heeft plaatsgevonden."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -