RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Burgemeesters pleiten voor algeheel vuurwerkverbod

PROVINCIE UTRECHT - De 25 burgemeesters die samen het Veiligheidsberaad vormen pleiten samen voor een algeheel vuurwerkverbod rond de jaarwisseling. Zij willen dat het afsteken en de verkoop van rotjes en pijlen dit jaar niet doorgaat.

"Vuurwerk zorgt niet alleen voor schade en legt een enorme druk op de hulpdiensten, het brengt dit jaar ook veel onzekerheid en spanningen met zich mee", aldus voorzitter Hubert Bruls namens de burgemeesters.

De Tweede Kamer debatteert deze week over het aanpassen van de vuurwerkregels. Eerder werd al bepaald dat er bij de komende jaarwisseling een gedeeltelijk verbod komt. Vanaf 1 december mogen er op straat geen rotjes en vuurpijlen uit de categorie F3 meer worden afgestoken.

In de provincie Utrecht besloot de gemeente Soest onlangs dat al het consumentenvuurwerk binnen de gemeentegrenzen in de ban gaat. Als het aan de burgemeesters van het Veiligheidsberaad ligt moet dat op landelijk niveau worden geregeld, zodat het ook gaat gelden voor de andere 354 gemeenten in Nederland.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -