RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Plan voor vijf windmolens in Utrechtse polder

UTRECHT - Volgens de gemeente Utrecht hebben drie partijen zich gemeld om duurzame energie op te wekken in polders Rijnenburg en Rijerscop. Het plan van Rijne Energie, Eneco en BHM Solar bestaat uit 15 hectare zonnepanelen en vijf windmolens. Daarnaast zijn er plannen ingediend voor het aanleggen van zonnepanelen op de Nedereindse Plas.

In juli besloot de gemeenteraad, na vijftien jaar discussie, acht windmolens toe te staan in de polders. Een kleine meerderheid steunde toen de plannen van het college. De vraag toen was: komen die molens er ook? De grond is immers van projectontwikkelaars, en die willen mogelijk liever woningen bouwen.

Over twee locaties hebben grondeigenaren en windmolenbouwers nu een overeenstemming bereikt. Over een derde locatie wordt nog gepraat. De plannen moeten eerst getoetst worden, zo wordt er gekeken of Stedin capaciteit heeft op het elektriciteitsnet. Rond de jaarwisseling verwacht de gemeente daar uitspraak over te kunnen doen.

De samenwerkende partijen hebben ook een voorstel ingediend om op de Nedereindse Plas een zonneveld aan te leggen van 20 hectare. Ook andere partijen hebben daar interesse in getoond.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -