RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Dierenpark Amersfoort dicht na ontsnapping chimpansees

1/3
AMERSFOORT - De ontsnapte dieren die vanochtend zijn ontsnapt uit hun verblijf in Dierenpark Amersfoort waren chimpansees. De twee dieren hebben het volgens een medewerker niet overleefd.

UPDATE: Hier lees je het laatste nieuws over de ontsnapping van de chimpansees.

Hij zegt tegen RTV Utrecht dat er een luik open zou hebben gestaan in het apenverblijf. Bezoekers zagen vervolgens de chimpansees luid krijsend door het park rennen. "Gelukkig ging hij weer weg", zegt bezoekster Lisette Ros die een veilig heenkomen had gezocht met haar dochter op een glijbaan. "Hij begon een beetje op zijn borst te slaan en toen liep hij weer door."

Getuige Lisette Ros zag een chimpansee op zijn borst slaan


Met andere bezoekers kwam ze vervolgens in het olifantenverblijf terecht dat door medewerkers van de dierentuin "met kettingen aan de deur" werd afgesloten. "Ik vroeg nog: wat voor apen zijn het dan en zijn ze gevaarlijk. Ja, zei die medewerker: ze zijn extreem gevaarlijk, vergelijkbaar met een tijger. Dus ja, dan schrik je wel."

Tijdens de ontsnapping werden mensen vastgehouden in de "verblijven waar ze op dat moment waren". Nieuwe bezoekers werden niet tot de dierentuin toegelaten. Volgens het Dierenpark was de situatie na ongeveer een uur onder controle en is het park veilig. "Wij onderzoeken wat er precies is gebeurd, daarom is ons park de rest van de dag gesloten."

 Kim zat zeker drie kwartier vast bij de schildpadden. Kim zat zeker drie kwartier vast bij de schildpadden. | Foto: Ingezonden foto

Opgesloten
Eén bezoekster van de dierentuin zegt zeker drie kwartier opgesloten te hebben gezeten in het schildpaddenverblijf. Haar man vertelde dat ze er veilig stonden in het schilpaddenverblijf, maar dat het er wel "erg warm was".

Een andere bezoeker werd meteen geëvacueerd nadat hij vijf minuten binnen was geweest. Op de parkeerplaats hoorde hij "enkele doffe knallen". "Uiteindelijk herkenden we dat wel en dachten we: dat lijkt wel een schot. En nog één. En nog één. Bij het wegrijden zagen we ook politie."

Hij zegt trouwens niet geschrokken te zijn. "Ik vind het vooral jammer. Onze kleine is vandaag één jaar oud. Dus we gingen even met zijn drietjes naar de dierentuin, maar dat was van korte duur."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -