Veel belangstelling voor mobiele coronatestlocatie: 'Testen dichterbij mensen brengen'

De mobiele coronatestlocatie stond vandaag in Mijdrecht.
De mobiele coronatestlocatie stond vandaag in Mijdrecht. © RTV Utrecht
MIJDRECHT - De proef met een mobiele coronatestlocatie in de provincie Utrecht lijkt na twee dagen al een succes. Veel mensen maken gebruik van de mogelijkheid om zich bij een testbus te laten testen op corona. "Het loopt heel goed, de belangstelling is groot. Zowel gisteren in Eemnes als vandaag in Mijdrecht", vertelt Joop Blok van de GGD regio Utrecht.
Sinds het begin van deze week rijdt er een bus door de provincie die een zestal gemeentes aandoet waar geen coronatestlocatie in de buurt is. Het gaat om Eemnes, Mijdrecht, Lopik, Renswoude, Rhenen en Wijk bij Duurstede. Blok: "We proberen de testen dichterbij de mensen te brengen. De drempel om te laten testen moet omlaag. Zo krijgen we een beter beeld van het virus."

Dichterbij

Ineke Kok laat zich vandaag testen in Mijdrecht. Ze woont in Amstelveen, dus ze zou ook naar Amsterdam kunnen, maar Mijdrecht is 'dichterbij en minder gedoe'. "Ik ben al een paar dagen niet lekker dus ga ik me op advies van de huisarts toch maar even laten testen."
In Mijdrecht worden 5 mensen per kwartier getest op corona
Na een paar minuten staat mevrouw Kok weer buiten. "Het viel mee hoor. Ik vind het echt goed dat ze dit doen. Dan weten we waar we aan toe zijn." Het duurt nog wel even voordat ze de testresultaten binnen heeft. Er wordt hier niet gewerkt met de sneltest. Binnen 48 uur weet mevrouw Kok in ieder geval of ze met het coronavirus besmet is.

Vrije aanloop

Mensen die gebruik willen maken van de mobiele testlocatie moeten nu nog wel een afspraak maken bij de GGD, via de website of telefonisch. Blok: "We plannen er vijf per kwartier. Mogelijk dat we over een week of drie zover zijn dat we ook met een vrije aanloop kunnen gaan werken."
De testbus stond vandaag van 09.00 tot 12.00 uur in Mijdrecht en van 13.00 tot 16.00 uur in Lopik. Morgen zijn Renswoude en Eemnes aan de beurt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.