RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zeven leerkrachten met corona, Utrechtse basisschool sluit de deuren

LEIDSCHE RIJN - Basisschool De Achtbaan in Leidsche Rijn sluit tot en met volgende week vrijdag de deuren vanwege een corona-uitbraak in het docententeam. Zeven leerkrachten zijn momenteel positief getest op het virus. Voor de kinderen wordt vanaf vandaag thuisonderwijs gegeven.

Directeur Tjeerd de Jong van de KSU, de katholieke scholenkoepel waar De Achtbaan onder valt, vindt het een nare beslissing. "Toch is het op dit moment verstandig om, in het belang van de gezondheid van alle betrokkenen, deze keuze te maken."

De kinderen hebben vandaag lesmateriaal mee naar huis gekregen. Zij ontvangen de komende dagen instructie via door de leerkrachten gemaakte filmpjes. Daar is De Jong blij mee. "Ik ben blij dat KBS de Achtbaan snel en zorgvuldig handelt en al direct morgen met het afstandsonderwijs kan starten. Zo zorgen we ondanks de sluiting toch voor continuďteit en kwaliteit van het onderwijs." Er zijn voldoende leraren om op die manier les te geven.

Volgens de woordvoerder van de scholenkoepel is nog onduidelijk hoe de leraren besmet zijn geraakt. Afgelopen woensdag was de eerste docent besmet, daarna volgden in een paar dagen de anderen. De komende tijd gebruikt de school ook om het gebouw schoon te maken.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -