RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Geen Sleepbootdagen in Vianen volgend jaar: 'Veiligheid niet te garanderen'

VIANEN - Volgend jaar zijn er geen Sleepbootdagen in Vianen. De organisatie heeft het evenement dat in mei zou worden gehouden, afgelast. Normaal gesproken trekken de Sleepbootdagen over drie dagen verspreid tussen de 80.000 en 100.000 bezoekers en liggen er zo'n 200 boten.

Een moeilijk besluit noemt de organisatie het, maar het kon niet anders: "We kunnen de veiligheid van de schippers en van bezoekers niet garanderen en dan houdt het op. Veiligheid staat bovenaan", zegt Henk Lammertink van de stichting Nationale Sleepbootdagen.

Veiligheid staat bovenaan"
Henk Lammertink

Niet alleen corona gooit roet in het eten, maar ook de bouwactiviteiten op het Sluiseiland. De gemeente Vijfheerenlanden laat op die plek 184 huizen bouwen. De vaste locatie voor de Sleepbootdagen is hierdoor moeilijk bereikbaar en ook staan er bouwsteigers en kranen.

"Als er geen corona was geweest dan hadden we mogelijk noodbruggen of pontons kunnen plaatsen", zegt Lammertink. Volgens hem is van alles geprobeerd, maar is het niet haalbaar om het evenement door te laten gaan. "Het kan gewoon niet. De 1,5 meter afstand zal volgend jaar nog zeker voortduren. Als je kijkt hoeveel mensen er komen dan is die afstand niet te garanderen. Er is wel een toegangsweg, maar daar moet teveel publiek overheen nu een deel van de weg is afgesloten".

De organisatie kijkt alweer vooruit naar 2023, dan staat de volgende editie gepland. "Dan is de bouw van huizen klaar. Dan zijn de bouwsteigers en de kraan weg en is de rondweg hersteld en kunnen mensen weer rondlopen. We gaan er ook vanuit dat corona dan echt over is".


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -