Burgemeester Utrecht: 'Nog geen vrees voor regionale lockdown'

© ANP
UTRECHT - De stad Utrecht loopt op dit moment nog geen risico op een regionale lockdown. Volgens burgemeester Peter den Oudsten dalen de besmettingscijfers in Utrecht en is er geen reden de maatregelen aan te passen.
Den Oudsten zegt wel dat het snel kan gaan en daarom waarschuwt hij om "waakzaam te zijn". Op dit moment dalen de cijfers in Utrecht, net als elders in het land. Er zijn drie veiligheidsregio's waar de cijfers niet voldoende dalen. "Maar Utrecht hoort daar op dit moment niet bij. Mijn opvatting is dat we niet hoeven te vrezen voor een avondklok. Ik denk dat we komende weken nauwgezet moeten volgen."
De burgemeester noemt de extra maatregelen die gisteravond bekend werden gemaakt "stevig". Onder meer de cultuursector wordt hard getroffen. "Ik kan de teleurstelling begrijpen, maar de maatregelen zijn een bijdrage aan een hoger doel. Wij kunnen daar niks aan veranderen. Samen moeten de maatregelen het aantal besmettingen naar beneden brengen."
Den Oudsten over maatregelen en skipiste opgelucht
De burgemeester hoopt dat mensen volhouden. "Ik zie dat mensen moeite hebben om dit te verwerken, men denkt heeft dit nog zin? Wat de regering doet is met een extra inspanning het aantal besmettingen naar beneden brengen waardoor voor Kerst het normale leven weer wat dichterbij komt."
Handhavers lettten in de stad streng op naleving van de maatregelen. "Afgelopen weekend was een soort kelderfeest, daar is iedereen beboet en dat is goed. De pakkans is dus groot", aldus Den Oudsten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.