Aangehouden man Utrecht Centraal vertelt verhaal: 'Mitrailleur tegen mijn hoofd'

© RTV Utrecht / Jordi de Jong
Utrecht - Eén van de mannen die dinsdagavond door een arrestatieteam uit de trein werd gehaald op station Utrecht Centraal heeft over zijn ervaringen verteld bij RTL Nieuws. De man bleek onschuldig en uiteindelijk heeft de politie geen strafbare feiten kunnen constateren.
De 56-jarige Rowdy Pownall werkt als manager in een kledingwinkel en zei op weg te zijn naar Den Haag toen het mis ging. Toen zijn trein niet vertrok, liep hij naar een andere trein richting de Hofstad. Daar werd hij uit gehaald door zwaarbewapende agenten. Pownall vertelde bij RTL Nieuws hoe dat ging: "Eén agent begon tegen me te schreeuwen: zitten jij, handen op je hoofd. Ik dacht dat ik in een foute film beland was. Ik werd in de boeien geslagen en kreeg zelfs een mitrailleur tegen m'n kop."
Later die avond kwam een hoofdofficier van justitie zijn cel in om excuses aan te bieden. "Ze vertelde me dat er een fout was gemaakt." Pownall is daarna naar Den Haag gebracht. Hij overweegt juridische stappen en gaat binnenkort met de politie praten. Die heeft nazorg aangeboden.
Na onderzoek van agenten en rechercheurs moet de politie concluderen dat er eigenlijk niks aan de hand was gisteravond op Utrecht Centraal. Omdat er ook geen explosieven of wapens zijn gevonden in en rond het station, is de zaak voor de politie klaar. "Onderzoek van de recherche, de inzet van specialisten en verhoor van getuigen wees uiteindelijk uit dat er geen sprake was van een dreiging. Het onderzoek is afgerond."
Gisteravond rond 19.00 uur kwam er een melding binnen dat iemand in de trein iets verdachts zou hebben geroepen. Die persoon is niet aangetroffen maar het treinstation werd wel afgegrendeld en het treinverkeer stilgelegd. Twee mannen, waaronder dus Pownall, werden in de boeien geslagen. Beiden bleken onschuldig.
De Nederlandse veiligheidsdiensten staan in een hoge staat van paraatheid na meerdere terroristische aanslagen in Parijs, Nice en Wenen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.