Oud-wethouder Stichtse Vecht vertrok vorig jaar vanwege bedreigingen

© Gemeente Stichtse Vecht
STICHTSE VECHT - Oud-wethouder van Stichtse Vecht Linda van Dort is een jaar geleden afgetreden vanwege persoonlijke bedreigingen aan haar en aan haar gezin. Dat schrijft de lokale fractie van haar partij GroenLinks op hun website.
De reden van het vertrek van Van Dort was tot de dag van vandaag onduidelijk. Zelf zei ze bij haar plotselinge vertrek dat het om een privékwestie ging. Nu blijkt dat de bedreiging de belangrijkste reden was om op te stappen.
Volgens voorzitter Manon Wolfkamp heeft Van Dort gezwegen over haar beweegredenen om haar gezin te beschermen. Het vertrek blijft volgens de voorzitter tot vandaag vragen oproepen, ook al hebben deskundigen beoordeeld dat ze altijd integer heeft gehandeld.

Politiek klimaat

De voorzitter hekelt het politieke klimaat van Stichtse Vecht, omdat ze meerdere keren door raadsleden in diskrediet is gebracht. "Dat vervolgens Linda van Dort is vertrokken na persoonlijke bedreigingen aan haar en haar gezin is een dieptepunt wat onze gehele fractie ook getroffen heeft", aldus Wolfskamp.
De partij roept op om Van Dort met rust te laten, zodat ze een nieuwe toekomst kan opbouwen voor haarzelf en haar gezin. "Iedere inwoner heeft het recht zijn of haar persoonlijke levenssfeer te beschermen en verder geen persoonlijke uitlatingen te doen over zaken die het privéleven aangaan", schrijft Wolfkamp. "We gaan ervan uit dat anderen hetzelfde respect opbrengen."

Coalitiepartij

GroenLinks behoorde tot het vertrek van Van Dort tot het college van Stichtse Vecht. Een maand na het opstappen werd de partij door de overige coalitiepartijen aan de kant gezet. Volgens de fractievoorzitter Albert Gemke had haar vertrek daar niets mee te maken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.