Zwemlessen tóch verboden, plan voor online streamen afzwemmen gaat niet door

Zwemleraar Frans was van plan het afzwemmen te streamen.
Zwemleraar Frans was van plan het afzwemmen te streamen. © RTV Utrecht / Peter Huting
UTRECHT - Zwembaden moeten dicht, maar zwemlessen voor kinderen mogen wél doorgaan. Dat is wat het kabinet gisteren zei. Maar vandaag veranderde dat opeens: ook zwemlessen worden de komende twee weken verboden. Tot grote teleurstelling van zwemleraar Frans Heus, die van plan was het afzwemmen online te streamen.
"Ontstellend balen", zegt Frans tegen RTV Utrecht. "Maar het is zo." Er kwamen laaiend enthousiaste reacties op zijn plan. Het thuisfront zou digitaal mee kunnen kijken met het afzwemmen in het Utrechtse Krommerijn-zwembad. "Vooral opa's en oma's vonden het prachtig."
"Het valt rauw op ons dak", zegt Frans, die morgenochtend alle ouders en kinderen een mail moet sturen met de vervelende boodschap. "Het is natuurlijk vooral vervelend voor de kinderen."
André de Jeu van ZwembadBranche baalt. "Zwembaden hebben in de afgelopen maanden enorm hun best gedaan om veilig en verantwoord de bezoekers te ontvangen. Zodat kinderen konden leren zwemmen, volwassen vitaal konden blijven en ouderen fit. Maar hoewel de overheid aangeeft waarde te hechten aan het sporten, mag het zwembad niet openblijven."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.