Zorgcentrum Bunnik blijft op slot na nieuwe coronabesmettingen

© RTV Utrecht
BUNNIK - De corona-uitbraak in zorgcentrum Bunninchem in Bunnik is nog niet onder controle. Het verzorgingshuis zou deze week weer opengaan, maar dat is door nieuwe besmettingen niet mogelijk.
Bunninchem sloot anderhalve week geleden de deuren van het verzorgingshuis nadat zestien van de in totaal vijftig bewoners het longvirus onder de leden bleken te hebben. Ook bezoek was niet langer welkom en dat is best opvallend, want na de eerste golf was het eigenlijk de bedoeling om dat niet meer te laten gebeuren. De zorgorganisatie wilde nog wel bezoekers toestaan, maar de GGD bepaalde uiteindelijk anders.
Bunninchem bestaat uit twee verschillende delen: naast het verzorgingshuis is er ook een verpleegafdeling voor mensen met dementie. De circa twintig bewoners die daar verblijven mogen nog wel bezoek blijven ontvangen. Op de verpleegafdeling is tot nu toe één coronageval vastgesteld. Daarnaast zijn meerdere bewoners getest.
"Het is moeilijk vast te stellen hoe het virus is binnengekomen, meer we hebben wel een groot vermoeden dat het via bezoek is gegaan. Daarnaast is het voor de doelgroep in Bunninchem moeilijk om de coronarichtlijnen na te leven. Het is dus een combinatie van factoren geweest", zegt Michiel Moes, regiomanager van zorgorganisatie QuaRijn.
Moes is trots op de handelswijze van Bunninchem. "De zorgteams zijn weerbaar en er is hulp gekomen uit de hele organisatie. Ook geestelijk ondersteuning, want het is voor de besmette bewoners natuurlijk erg spannend."
Wanneer het zorgcentrum weer open kan, is nog even de vraag. "Afgelopen twee dagen hebben we een grote testronde gedaan onder werknemers en bewoners. Het is nog even afhankelijk van de uitslagen hoe we omgaan met het bezoekersbeleid."
Interview met regiomanager Michiel Moes

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.