Overval op Montfoortse juwelier leidt na 7 jaar tot strafeis van 5 jaar

© Alex Kok
MONTFOORT/IJSSELSTEIN - Een 29-jarige man uit IJsselstein moet, als het aan het Openbaar Ministerie ligt, vijf jaar de cel in voor een gewelddadige overval op een juwelier in Montfoort zeven jaar geleden. Het OM eiste die celstraf vandaag samen met een schadevergoeding van 25.000 euro.
De politie kwam de IJsselsteiner op het spoor toen de man dit jaar na het overtreden van de opiumwet verplicht dna moest afstaan. Dat bleek te matchen met een stukje huid dat was achtergelaten bij een overval op 14 mei 2013 in Montfoort.
Die dag kwamen drie mannen een juwelenzaak binnen. Eén man sloeg de juwelier. Die bleef bewusteloos en zwaargewond in de winkel achter, met een schedelbasisfractuur en een verbrijzelde kaak. De buit was 25.000 euro.
De 29-jarige B.T. erkent dat hij aan de overval meedeed maar zegt dat hij een kleine rol speelde. Wie zijn mededaders waren, wil hij niet zeggen. Hij hoopt volgens zijn advocaat dat de straf zal meevallen, omdat de overval jaren geleden is gepleegd en hij zijn leven heeft gebeterd; B.T. heeft nu werk en een gezin.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.