Maarssense agenten in quarantaine nadat winkeldief ze bespuugde

© Pixabay
MAARSSEN - Twee agenten die woensdag in Maarssen een winkeldief aanhielden, zitten nu in quarantaine. De aangehouden man had de twee tijdens zijn arrestatie bespuugd en gezegd dat hij corona had.
Het incident gebeurde in een winkel aan de Dr. Plesmanlaan. Agenten hadden een melding binnengekregen dat een man zich daar agressief gedroeg en mogelijk iets had gestolen. Toen hij de agenten zag, begon de man direct te schreeuwen en zwaaide hij met zijn armen.
Omdat het niet mogelijk was om met de man te praten, besloten de agenten hem aan te houden voor het verstoren van de openbare orde. De man verzette zich vervolgens hevig.
Eenmaal in de politieauto probeerde hij de agenten verschillende keren te bespugen terwijl hij riep dat hij corona had. Ook kregen de agenten verschillende beledigingen en bedreigingen naar hun hoofd geslingerd.
De twee agenten zijn per direct in quarantaine geplaatst in afwachting van een corona-test. De verdachte werd ook getest. De man wordt nu niet alleen verdacht van winkeldiefstal maar ook van (poging tot) zware mishandeling. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.